Kanchanaburi - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van Mick en Renee - WaarBenJij.nu Kanchanaburi - Reisverslag uit Kanchanaburi, Thailand van Mick en Renee - WaarBenJij.nu

Kanchanaburi

Door: Mick en Renee

Blijf op de hoogte en volg Mick en Renee

18 Juli 2011 | Thailand, Kanchanaburi

We hebben toch maar besloten naar Kanchanaburi te gaan. Eerst hebben we een tuktuk naar het busstation gepakt, vanaf daar de bus naar Suphanburi genomen. Dit was een rit van ongeveer 1,5 uur. We hebben het in een minibusje gedaan voor 80 bath per persoon. We konden ook in een gewone bus voor 60 bath p.p. maar dan hadden we geen airconditioning, dan gingen we pas na een uur weg en die deed er langer over. Dus die evtra 20 bath hadden we er wel voor over.

Wij waren de eersten die in het busje stapten, onze tassen kregen een aparte stoel, waar wij dan met zn tweeen naast zaten (op een rij van 3 stoelen dus). Langzaam stroomde het busje vol. Dus wij dachten dat we weg gingen, maar toen stapten er nog 4 jongens in, en daarna nog een meisje. We waren helemaal verbaasd want we dachten dat het vol zat. Toen we achter ons keken zagen we op 10 stoelen 14 mensen zitten... En wij zaten daar asociaal met zijn tweeen op 3 stoelen. En niemand leek het raar te vinden, niemand keek alsof ze naast ons wilde zitten, ze sloegen ons meteen over als optie, en gingen dan gewoon heel krap naast andere mensen zitten. Daar voelden we ons wel heel slecht over. Als of wij speciale behandeling nodig hadden ofzo, omdat we 'rijke' blanken zijn. Dus toen hebben we de tassen een beetje op schoot genomen en voor ons gelegd en gevraagd of er iemand naast ons wilde zitten. Toen voelden we ons een stuk beter!

Er wordt trouwens wel meer geld gevraagd aan buitenlanders, voor o.a. parken maar ook vervoer. Dat vindt Renee eigenlijk echt belachelijk, want discriminatie is het wel! Dat je wit bent betekent niet dat je per definitie meer geld hebt dan elke Thai ofzo. Maargoed. In Suphanburi zijn we overgestapt op een gewone bus zonder airco, maar de ramen stonden wel open dus het was prima. Deze reis duurde nog ongeveer 2,5 uur. We zaten helemaal achterin, waar je echt 3 meter beenruimte hebt, dus dat was lekker! Toch zaten we niet echt lekker. Maar gelukkig was het niet een al te lange rit.

In Kanchanaburi aangekomen vroegen twee mannen waar we naartoe gingen, en lieten ze ons een brochure van een hotel zien. Het zag er heel mooi uit, en ze hadden kamers van 400 500 600 en 1000 bath. Toen we daar aankwamen, na 60 bath te hebben betaald (terwijl hij 90 vroeg) voor de rit, bleek echter alleen een kamer van 1000 vrij te zijn. We zijn een stukje verder gelopen en hebben uiteindelijk een kamer van 700 bath (15 euro) nomen. Ontbijt is er bij inbegrepen, het is er schoon, we hebben tv,wifi en een zwembad. Dus we zijn er wel blij mee.

Vandaag hebben we verder niets meer gedaan, want we zaten pas om half 6 in het hotel. We hebben nog een beetje rond gelopen, het lijkt ons wel een leuke stad! Beter dan Chiang Mai en Ayutthaya. Om 7 uur werd het alweer donker, en toen zijn we een internet cafe gaan opzoeken.

We weten nog niet wat we de komende dagen gaan doen. We blijven hier in ieder geval 4 nachten slapen. Er is best veel te doen, maar allerlei tourtjes zijn wel duur! Dus we moeten even kijken of we het zelf kunnen doen, en anders maar gewoon aan het zwembad liggen?

Groetjes uit Kanchanaburi!

• 18 Juli 2011 - 13:27

Erik:

Ik ben zo jaloers op jullie.
    Jullie zitten te dubben of jullie een bus moeten nemen met of zonder airco omdat het anders te warm is en wij zitten hier in de regen (ook zonder airco btw)
    Waar ik wel benieuwd naar ben is of Mick al zo'n beroemde Thaise massage heeft genomen. Mocht dat wel het geval zijn geweest, dan wil ik er een uitgebreid verslag over lezen!

• 18 Juli 2011 - 14:37

Mick En Renee :

Ehm, NEE! Als ie n massage krijgt is t van mij. Dusss geen uitgebreide verslagen te lezen! En die komen er ook niet!! En dat je zulk gedrag aanspoort tolereer ik niet, we nemen dus geen Thaise bruid meer mee voor jou! Alleen nog voor Jon Joep en Marne.

Hier is t als het koel is 30 graden... Dat is een uur voor het donker wordt zegmaar. Dat is ook weer niet lekker hoor! En t regent ook bijna elke dag.. Maar ook wel veel zon. Hoop dat t snel wat beter weer wordt daar!

xx

• 20 Juli 2011 - 11:48

Eve:

Renée! Wat ontzettend leuk om jullie hier te kunnen volgen! Ik zit op dit moment in Sevilla, lang leve de vakantie! Is het bij jullie al wat beter weer? Geniet ervan met zn tweetjes!!!
    Kusje Eve ;)

• 21 Juli 2011 - 09:35

Mick En Renee :

Hee wat leuk!! ;) Weer is hier nog steeds niet echt mooi.. Op zich zouden we er blij om moeten zijn, dan is het tenminste niet zo warm. Maar ik wil bruin worden!! Veel plezier in Sevilla!